Advertentie

Abel is het zat om burgerlijk te zijn. Hij woont met zijn vrouw Angela in de Amsterdamse Jordaan. Hij heeft een cd winkeltje. Hij wil wat anders. Hij droomt al jaren van een wijnboerderij in Zuid-Frankrijk waar hij wijn kan maken. Na een lange zoektocht vindt hij eindelijk zijn droom; een boerderij met een grote wijngaard. Abel en Angela verkopen hun huis en winkel, en gaan op weg naar hun nieuwe leven. Eenmaal aangekomen bij de boerderij gebeurt er tegenslag na tegenslag. De ergste tegenslag is de wijn die niet te drinken is, hij smaakt naar natte hond. Abel hoopte dat het een godendrank zou zijn. Hij besluit het roer om te gooien na het lezen van een artikel over wijn voorzien van wietolie. Maar dat loopt ook niet zo als het moet gaan. Gelukkig is daar de vriend van zijn dochter. Hij wil de wiet van Abel verkopen in zijn coffeeshops in Amsterdam en omstreken. Dat niet iedereen het daarmee eens is leidt tot gebeurtenissen met een vlammende ontknoping.

Abel, de hoofdpersoon, rookt graag een joint, loopt op Birkenstocks en heeft lange haren. Hij is een levensgenieter met een droom. Zijn vrouw Angela steunt hem, maar is veel nuchterder. Hij heeft veel humor, is soms ook wel naïef, maar zijn vrouw Angela weet hem toch wel op het goede pad te houden. Hoewel, goede pad… Ik heb regelmatig moeten lachen om Abel. De manier waarop hij de wijnen moet drinken op een feest, die allemaal niet te drinken zijn.

Een fijn boek om te lezen, met korte hoofdstukken. De karakters komen tot leven, ik zag ze voor me, maar ook de omgeving van Zuid-Frankrijk. Als ik wijn zou drinken zou ik zeggen: heerlijk te lezen op een warme avond, buiten, met een goed glas wijn...

Ilja Gort heeft meerdere boeken geschreven, maar ook kookboeken. Daarnaast woont hij met zijn geliefde in Zuid-Frankrijk, waar hij wijnen maakt. Zijn La Tulipe is voor de kenner een ware godendrank. Zijn woorden uit een interview: “Ik ben Abel”, laat me smaken naar meer..


Reacties op: DE LEVENSGENIETER

128
Godendrank - Ilja Gort
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners