Advertentie

Holy Trientje van Anne-Gine Goemans is een boek met waargebeurde feiten. Ze laat ons kennismaken met tante Trientje, een non. Tante Trientje is als hoofdpersoon een eerlijke vrouw, die door Lief Heertje geleid wordt. Ze is ontwapenend, vriendelijk, maar ook humoristisch door haar manier van leven. Af en toe Zwabbert ze, zwabberen lijkt op mediteren. Psalmen zingt ze met eigen woorden aangevuld.
Regina is dol op haar tante Trientje. Zij wordt door haar tante gevraagd om haar te helpen, want haar Lief Heertje heeft haar Geroepen om actie te ondernemen. Ze wil een kerncentrale insluipen om de wereld er op te wijzen hoe gevaarlijk atoombommen zijn. Haar voorbeeld is zuster Kathleen in Amerika. Zij heeft drie jaar gevangen gezeten omdat zij was binnengedrongen in de grootste nucleaire opslagplaats in Amerika. Zuster Kathleen heeft daar met twee medestanders urenlang ongestoord kunnen rondlopen.
In een droom geeft haar Lief Heertje door dat het Vliegbasis Volkel moet zijn, want daar liggen 20 Amerikaanse atoombommen opgeslagen. Yoshida uit Japan, Bonnie van de Marshall Eilanden, neef Arend, vader Bertus, Regina en tante Trientje komen op wonderbaarlijke wijze bij elkaar en gaan gezamenlijk een plan maken om Vliegbasis Volkel in te sluipen.
Anne-Gine heeft het boek in twee delen opgesplitst. Het eerste deel is een kennismaking met de hoofdpersonen, en het tweede deel is de uitwerking en uitvoering van het plan. Een goede keuze, omdat de hoofdpersonen in het boek hun eigen verhaal kunnen vertellen, en de lijnen in het verhaal duidelijk zijn.
Het boek is geschreven met, soms erg pijnlijke, humor. Maar ook met emotie en vastberadenheid die te vinden is bij de hoofdpersonen. Iedereen heeft een reden om samen met tante Trientje haar Roeping te vervullen. Het is ook een actueel boek, want in Nederland, België en Duitsland zijn af en toe incidenten met kerncentrales. Anne-Gine heeft veel vooronderzoek gedaan, terug te vinden in alle juiste feiten in het boek.

Reacties op: Tante Trientje en haar Roeping

47
Holy Trientje - Anne-Gine Goemans
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 18,99 Bestel het e-book € 6,49
E-book prijsvergelijker