Eén grote leugen

Annemiek Klijnstra Annemiek Klijnstra
2 mrt 2020

Als kind was Sophie al zeer gevoelig voor gebeurtenissen. Ze is vaak angstig en grote veranderingen in haar leven maken haar onzeker. Na de middelbare school gaat ze studeren en wonen in Amsterdam, en daar gaat het mis. Ze krijgt een psychose. Ze verzorgt zich niet en heeft wanen. Op een dag wordt ze wakker en ziet ze haar huisgenote dood liggen in de kamer, vermoord. Zij denkt dat zij dit heeft gedaan en bekent dit aan de politie. Na jaren in de gevangenis komt ze vrij, en moet ze bij haar ouders wonen. Elke week wandelt ze met haar broer, haar vader brengt en haalt haar van en naar haar werk. Ze vindt namelijk een leuke baan bij een bloemiste, maar dan gebeuren er voorvallen die Sophie laten twijfelen. Krijgt ze weer een psychose?
Dat Sophie weer thuis moet wonen, en de betutteling van haar ouders verschrikkelijk vindt en niets mag is best heftig. Ze wordt geleefd door haar ouders en elke dag en week is hetzelfde. Ze mag nooit iets zelf doen, haar ouders verbieden alles.
Het is een spannend boek, ik had wel snel door wie de dader was, en het eind is verrassend. Ik vind dat de zussen een pluim verdienen voor hun uitwerking van de psychose van Sophie. Het begint zo klein, maar het beheerst op een gegeven moment haar hele leven.
Eva Nagelkerke is de schrijversnaam van de zussen Alexandra en Victoria Nagelkerke. Eerder schreven ze onder de naam Eva Monté twee goed ontvangen spannende romans, en hun tiendelige Storytel Original-dramaserie De mooiste tijd van je leven stond wekenlang in de toptien van best beluisterde series

Meer recensies van Annemiek Klijnstra