Advertentie

Dit was de tweede keer dat ik het verhaal van 'Kolja' las. Althans... nee. Dit is de eerste keer dat ik Kolja las. In 2018 heb ik dit boek geluisterd via Storytel. Vrijdag zullen wij 'Kolja' bespreken bij de Boekhandel Plukker boekenclub en met die reden wilde ik Kolja toch graag opnieuw lezen. Tuurlijk kon ik het verhaal en het plot nog wel herinneren, maar wat ben ik blij dat ik het nog een keer gelezen heb. Als fysiek boek heeft Kolja mij meer weten te raken dan dat het deed als audioboek. Hij is daarom ook van een eerdere drie-sterren recensie naar de vier sterren gegaan.

Kolja vertelt het verhaal van (uiteraard) Kolja, Modest en Pjotr. Kolja is acht jaar oud wanneer de broers Modest en Pjotr (als in de Tsjajkovski's) zich over hem ontfermen. Met Modest als mentor leert de doofstomme Kolja praten en dusdanig liplezen dat hij fatsoenlijk kan meedraaien in de maatschappij. Wanneer Pjotr overlijdt begint Kolja te twijfelen aan de waarheid achter de doodsoorzaak cholera en zal hij proberen de waarheid te achterhalen.

Ik ben dol op historische fictie en ook dit verhaal vond ik prachtig. Nu het boek las in plaats van luisterde had ik toch meer het gevoel dat dingen beter op zijn plek vielen. De personages kon ik meer tot leven laten brengen in mijn hoofd en daarnaast kon ik de muziek van Tsjajkovski afspelen tijdens het lezen. Ik heb opnieuw genoten van Kolja. Het mysterie rondom zijn dood zal blijven intrigeren en ik vind het slim hoe Arthur Japin hier op heeft ingespeeld.

Reacties op: Het mysterie rondom zijn dood zal blijven intrigeren en ik vind het slim hoe Arthur Japin hier op heeft ingespeeld.

657
Kolja - Arthur Japin
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker