Advertentie

Hebban vandaag

Listmania /

Hebban 1000 | De 25 mooiste boeken van Jeroen Windmeijer

Hebban is op zoek naar de duizend mooiste Nederlandstalige boeken aller tijden. Lezers kunnen hun persoonlijke top 25 samenstellen met de mooiste boeken die ze ooit hebben gelezen. Op basis van al deze persoonlijke favorieten wordt in september de eerste Hebban 1000 gepubliceerd. Vandaag de top 25 van Jeroen Windmeijer, auteur van onder andere 'Het Pauluslabyrint'.

Jeroen Windmeijer (1969) is docent godsdienst en maatschappijleer in Leiden. In 2015 verscheen zijn debuutthriller De bekentenissen van Petrus, in 2017 gevolgd door Het Pauluslabyrint dat op de longlist van de Bookspot Gouden Strop 2018 stond. Onlangs verscheen Het Pilgrimfatherscomplot.

'Ik ben zo lang aan het schuiven geweest dat ik het maar opgegeven heb. Dit is eigenlijk een lijst in willekeurige volgorde. Bovendien zou ik van veel schrijvers zoals Wolkers, 't Hart, F. Springer, Hermans meerdere titels op kunnen nemen.'

Jeroen Windmeijer

Mijn nummer 1

'Teheran, een zwanezang van F. Springer.'

1
2
3
4
5

Bekijk hier de complete top 25

Meer top 25's

Wat zijn jouw 25 mooiste boeken ooit?

Op hebban.nl/1000 kun je nu ook jouw persoonlijke lijst van vijfentwintig mooiste boeken die je ooit las samenstellen. Een prachtige trip down memory lane. Want welke boeken maakten in jouw leven een onuitwisbare indruk? Om welke boeken heb je het hardst gelachen of gehuild? Welke trokken je uit je leesdip of heb je heel vaak getipt aan vrienden, familie of collega's? Dat zijn de boeken die een plekje op jouw Top 25 Mooiste Boeken verdienen.

Om een top 25 aan te maken heb je een (gratis) Hebban-account nodig. Je bepaalt zelf of de lijst die je maakt zichtbaar is voor iedereen, alleen voor leden of alleen voor jezelf. Je top 25 is natuurlijk een levend document. Je kunt hem het hele jaar door aanpassen.

Inspiratie nodig? Bekijk hier de populairste top 25's van Hebban-lezers.

Klik hier en begin direct!

Over de auteur

Hebban Crew

2128 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Hebban 1000 | De 25 mooiste boeken van Jeroen Windmeijer

 

Gerelateerd

Over

Jeroen Windmeijer

Jeroen Windmeijer

Mijn naam is Jeroen Windmeijer, auteur bij HarperCollins Holland. Ik ben de schr...

Gesponsorde boeken