Il Circolo : ingenieus !

Danielle Gemmel Danielle Gemmel
7 mrt 2020

De cover is heel aantrekkelijk en sexy, vind ik. Die mannenhand die de vrouwenhand niet loslaat. De rode lijnen wijzen op een kluwen van gevaar. De titel doet me denken aan iets van de mafia : “de cirkel” : iets dat gesloten is, je geraakt er niet uit, je zit vast. “Duivelse dilemma’s” : een dilemma is sowieso nooit gemakkelijk, maar een duivelse wijst op iets dodelijks …

Het verhaal begint bij Lotte die zorgt voor Salvatore, een hele oude man, die op sterven ligt. Ze wil zijn laatste wens volbrengen en gaat op zoek naar zijn zoon. Maar ze beseft niet in welk wespennest ze zich zal begeven. De spanning zit er al in van bij het begin. Ze gaat op zoek naar Aldo Nijenhuis. Ze weet wel niet hoe hij eruit ziet. Wanneer ze thuiskomt betrapt ze haar man Bert met haar beste vriendin. Dat en het feit dat haar twee dochters op kamers gaan, zetten haar aan het denken om toch die zoektocht te aanvaarden. Ze vertrekt alleen naar Arizona. Ze komt nog maar toe en het is alsof iedereen weet wat ze daar komt doen. Ze vraagt zich af in welke situatie ze nu is terecht gekomen. En dan gaat de bal aan het rollen. Ze valt van de ene bizarre situatie in de andere. Ze wordt constant gevolgd. Ze leert een aantrekkelijke maar voor haar gevaarlijke man kennen die haar met zijn mannen overal volgt. Ze wil hem niet vertrouwen en toch komt ze nader tot hem. Naarmate je verder leest, verhoogt de spanning. Telkens wanneer je denkt dat ze die Aldo zal leren kennen, komt er weer een kink in de kabel.

Het verhaal eindigt met een soort van cliffhanger. Er komt een vervolg en daar ben ik heel blij om want ik wil weten hoe het nog verder gaat… Maar ik vertel niet meer verder. Dat moeten jullie zelf lezen.

Het is een superspannend verhaal. Telkens wanneer ik dacht dat het genoeg was, kwam er een nieuwe intrige. Spanning tot op de laatste bladzijde. Er zit ook een goede portie romantiek in. Niet in de gewoonlijke zin, maar toch echt mooi. Haar boek is ingenieus en moet verfilmd worden. Die film zit al helemaal in mijn hoofd.

Meer recensies van Danielle Gemmel