Advertentie

Hebban vandaag

Listmania /

Hebban 1000 | De 25 mooiste boeken van Bronja Hoffschlag

Hebban is op zoek naar de duizend mooiste Nederlandstalige boeken aller tijden. Lezers kunnen hun persoonlijke top 25 samenstellen met de mooiste boeken die ze ooit hebben gelezen. Op basis van al deze persoonlijke favorieten wordt in september de eerste Hebban 1000 gepubliceerd. Vandaag de top 25 van Bronja Hoffschlag, auteur.

Bronja Hoffschlag (1981) woont in Rotterdam. Zij begon in haar tienerjaren met schrijven en experimenteren met taal, stijl en perspectieven. Na haar studie had zij een aantal uiteenlopende baantjes, totdat ze in 2008 als receptioniste bij een groot import- en exportbedrijf terecht kwam. In 2013 debuteerde ze met het eerste deel in de Project X trilogie: de psychologische thriller, De Dode Kamer, waarmee ze de Hebban Crimezone Debuutprijs 2014 won. Het vervolg, De Skinner Methode, verscheen in 2015. Ook schreef Hoffschlag de thrillernovelle Snuff (2014) en werkte zij als tekstschrijver mee aan het album Nightmares (2016) van de heavy metalband Burning.

'Dit zijn de boeken die de afgelopen 20-25 jaar de meeste indruk op me gemaakt hebben. Boeken die me echt diep wisten te raken om uiteenlopende redenen. Dit zijn de boeken waar ik even van bij moest komen, die ik vaak heb herlezen en die hun magie nooit verloren, aangevuld met een paar recente favorieten.'

Bronja Hoffschlag

Mijn nummer 1

'The Long Sandy Hair of Neftoon Zamora van Michael NesmithEen prachtige mix van fictie, mythe, legende en waarheid in een setting van desolate Amerikaanse wegen en woestijnen.'

1
2
3
4
5

Bekijk hier de complete top 25

Meer top 25's

Wat zijn jouw 25 mooiste boeken ooit?

Op hebban.nl/1000 kun je nu ook jouw persoonlijke lijst van vijfentwintig mooiste boeken die je ooit las samenstellen. Een prachtige trip down memory lane. Want welke boeken maakten in jouw leven een onuitwisbare indruk? Om welke boeken heb je het hardst gelachen of gehuild? Welke trokken je uit je leesdip of heb je heel vaak getipt aan vrienden, familie of collega's? Dat zijn de boeken die een plekje op jouw Top 25 Mooiste Boeken verdienen.

Om een top 25 aan te maken heb je een (gratis) Hebban-account nodig. Je bepaalt zelf of de lijst die je maakt zichtbaar is voor iedereen, alleen voor leden of alleen voor jezelf. Je top 25 is natuurlijk een levend document. Je kunt hem het hele jaar door aanpassen.

Inspiratie nodig? Bekijk hier de populairste top 25's van Hebban-lezers.

Klik hier en begin direct!

Over de auteur

Hebban Crew

2128 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Hebban 1000 | De 25 mooiste boeken van Bronja Hoffschlag

 

Gerelateerd

Over

Bronja Hoffschlag

Bronja Hoffschlag

Bronja Hoffschlag (1981) woont in Rotterdam. Zij begon in haar tienerjaren ...

Gesponsorde boeken