Advertentie

Hebban vandaag

Listmania /

Hebban 1000 | De 25 mooiste boeken van Louis van Beek

Hebban is op zoek naar de duizend mooiste Nederlandstalige boeken aller tijden. Lezers kunnen hun persoonlijke top 25 samenstellen met de mooiste boeken die ze ooit hebben gelezen. Op basis van al deze persoonlijke favorieten wordt in september de eerste Hebban 1000 gepubliceerd. Vandaag de top 25 van Louis van Beek, acteur en veelgevraagd voorlezer van luisterboeken.

Louis van Beek is acteur en een veelgevraagd voorlezer van luisterboek. Voor zijn stem bij het luisterboek van De Krijtman, geschreven door C.J. Tudor, werd hij genomineerd voor de Hebban Luisterboek Award 2018.

'Lijstjes... ze zijn onweerstaanbaar. Maar het is zo goed als onmogelijk een top 25 van mijn beste boeken samen te stellen. Toch een dappere maar willekeurige poging. Mijn nummer één was het simpelst: Het Bureau is een onthutsende, fabelachtige leeservaring waarbij ik heb gelachen, gehuiverd en gehuild. De laatste pagina's bezorgden me hartkloppingen. De rest staat in volstrekt willekeurige volgorde, en van elke schrijver zou ik ook een ander boek hebben kunnen noemen. Dus lees ook vooral Vriend van verdienste van Rosenboom, De kinderwet van McEwan en Carrie van King. Zoveel boeken, zoveel moois!'

Louis van Beek

Mijn nummer 1

'Het bureau: compleet van J.J. VoskuilVer na de hype pas ontdekt, en een beetje sceptisch begon ik eraan. Maar ik was binnen de kortste keren verslaafd. Wat een leeservaring, wat een stijl, wat een droge humor, wat een huwelijk, wat een naargeestigheid en wat een strijd om te leven. Een van de allergrootste schrijvers wiens werk we moeten blijven koesteren. Voor mensen die opzien tegen de lengte: begin met De Moeder van Nicolien. Dat mooie diamantje overtuigde me.'

1
2
3
4
5

Bekijk hier de complete top 25

Meer top 25's

Wat zijn jouw 25 mooiste boeken ooit?

Op hebban.nl/1000 kun je nu ook jouw persoonlijke lijst van vijfentwintig mooiste boeken die je ooit las samenstellen. Een prachtige trip down memory lane. Want welke boeken maakten in jouw leven een onuitwisbare indruk? Om welke boeken heb je het hardst gelachen of gehuild? Welke trokken je uit je leesdip of heb je heel vaak getipt aan vrienden, familie of collega's? Dat zijn de boeken die een plekje op jouw Top 25 Mooiste Boeken verdienen.

Om een top 25 aan te maken heb je een (gratis) Hebban-account nodig. Je bepaalt zelf of de lijst die je maakt zichtbaar is voor iedereen, alleen voor leden of alleen voor jezelf. Je top 25 is natuurlijk een levend document. Je kunt hem het hele jaar door aanpassen.

Inspiratie nodig? Bekijk hier de populairste top 25's van Hebban-lezers.

Klik hier en begin direct!

Over de auteur

Hebban Crew

2125 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Hebban 1000 | De 25 mooiste boeken van Louis van Beek

 

Gerelateerd

Gesponsorde boeken